top of page

Kwaliteit 
boven
kwantiteit

Córdoba,

Een prachtige provincie met zijn gelijknamige stad ligt in het

veelzijdige Andalusië en is bezaaid met pittoreske witte dorpjes, monumenten en vele olijfboomgaarden die grotendeels het golvend landschap kleuren.

Bij onze zoektocht naar superieure olijfolie waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorrang krijgen op kwantiteit kwamen we uit bij Finca Duernas met hun meer dan 200 jaar ervaring...

Lees, ruik, proef en waardeer dit prachtig natuurproduct.

Het mooiste moment is de ...

"Envero"

Dat is wanneer de olijf van kleur verandert, van groen via geel naar paars. En dit is ook meteen het moment van de oogst rond oktober.

Dit is heel vroeg waardoor er slechts 8% olie geperst wordt. De olijf staat dan maximaal bol van anti-oxidanten en polyfenolen.

Men kiest hier dus duidelijk voor kwaliteit.

Het oogsten gebeurt in snel tempo, daar vanaf het moment de olijf van de boom valt oxidatie ontstaat. Bij Finca Duernas liggen de olijven binnen het uur al in de molen. In de pers worden de olijven tot een brei geperst waar nadien door de mixer de olie, pulp en water wordt gescheiden.

Dit een 20 tot 30 minuten en aan maximum 27 °C om het verwarmen en dus kwaliteitsverlies te vermijden.

HIER vormt zich het karakter van de olie. De kleur, aroma, de geur en de voedingswaarden krijgen hun unieke eigenheid. In de centrifuge wordt er verder afgescheiden.

De opslag is van superbelang omdat de olijfolie gevoelig is aan licht, lucht en temperatuur. In de silo's zal de olie nog worden gefilterd.

Finca Duernas Spaanse olijfolie