Croquettas jamon y queso


Wat heb je nodig voor 4 personen tapas:

110 gr boter

1/2 kleine ui, geraspt

110 gr bloem

1,2 dl volle melk

1/2 tl versgeraspte nootmuskaat

zeezout en versgemalen zwarte pepet

60 gr iberico - of serranoham, in blokje van 0,5 cm

90 gr schapen -of geitenkaas geraspt

2 eieren , losgeklopt

150 gr droog broodkruim

plantaardige olie of olijfolie die ervoor dient, voor het frituren

Hoe maak je het:


Smelt de boter op matig vuur in een grote pan en fruit de ui. Roer de helft van de bloem erdoor en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en klop de melk er beetje bij beetje door tot er geen klontjes meer in zitten. Zet de pan weer op het vuur en laat de saus indikken - roer regelmatig. Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe en vervolgens de ham en kaas. Haal de pan van het vuur en doe het ham-kaasmengsel in een kom. Laat het afgedekt 3 uur in de koelkast opstijven.

Doe het geklopte ei, het broodkruim en de rest van de bloem in drie aparte kommetjes. Vorm met twee lepels balletjes van 3 cm doorsnede van het ham-kaasmengsel. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het broodkruim. zorg voor een egale laag, zodat de vulling er niet uit komt tijdens het frituren. Vul een pan met dikke bodem met 6 cm olie en verhit deze tot 190 °C. Bak de croquettas in porties, keer halverwege om, tot ze rondom goudbruin zijn - dit duurt zo'n 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met zeezout en serveer.

Recept tapas500

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Traiteur van vrijdag tem zondag

Kaas -& Charcuterieschotels EN Paella kunnen

mogelijks in de week na afspraak

TEL +32.491.73.70.80

info@liefdevoorspanje.com

BTW BE 0588.950.841

Copywrite 2017 LiefdeVoorSpanje

  • Facebook
  • Instagram