"Flamenquines de pollo"

Gepaneerde kippenrolletjes met saffraanmayonaise. Een specialiteit uit Andalusië, een gerecht waar u een eigen toets kan aan geven zoals hier met kip ipv varkenslapje.

Het gerecht zou zijn naam te danken hebben aan de Vlamingen ( Flamencos ) die Karel V in Spanje vergezelde.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Saffraanmayonaise:

- enkele draadjes saffraan - 150 ml olijfolie - enkele druppels citroen - snuifje zout - 1 ei

Flamenquines:

- 4 kippenfilets - peper - pimentón - zout - 8 plakjes serranoham - 4 plakjes manchego - 4 plakjes chorizo - 4 plakjes gegrilde rode paprika - handvol peterselie - eitjes - bloem - paneermeel - olijfolie

Hoe maak je het:Snijd de kippenfilets horizontaal middendoor zonder volledig open te snijden en probeer ze zo goed mogelijk te pletten om nadien strak te kunnen oprollen. Bestrooi de filets met zout, peper en wat pimentón. Leg op ieder stuk 2 plakjes ham, een plakje manchego, chorizo en gegrilde paprika. Rol ze nu op en zet ze eventueel vast met een prikkertje.

Snijdt de peterselie fijn en klop het ei ermee samen. Neem een bord apart voor de bloem en een bord voor het paneermeel. Haal de filets door de bloem, nadien het ei en vervolgens door de paneermeel.

Bak elke kant 3 minuten op hoog vuur en nadien op zacht vuur zodoende ze van buiten mooi krokant zijn en binnenin sappig en zacht.

Snijdt ze in repen van ongeveer 3 a 4 cm en dresseer met de saffraanmayo.

De mayonaise maak je als volgt:

Neem een beker met 150 ml olijfolie, wat zout , 1 ei, paar druppels citroensap en tot poeder gestampte saffraan.

Met een staafmixer maak je de mayo door deze eerst in de beker op de bodem te gebruiken zonder te bewegen. Pas als u een homogene massa heeft, mag u op en neer bewegen tot de gewenste dikte.BUEN PROVECHO !

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Traiteur van vrijdag tem zondag

Kaas -& Charcuterieschotels EN Paella kunnen

mogelijks in de week na afspraak

TEL +32.491.73.70.80

info@liefdevoorspanje.com

BTW BE 0588.950.841

Copywrite 2017 LiefdeVoorSpanje

  • Facebook
  • Instagram