Het verhaal van ...


… van Sonja en René -

Casa Flotante

Eigenlijk hebben we nooit de intentie gehad om een huis in Spanje te kopen, maar toen we gingen nadenken ver ons pensioen en we ons realiseerden dat we telkens weer graag in Andalusië terugkwamen, hebben we contact opgenomen met Second Home Andalusia om te brainstormen over de opties. Inmiddels zijn we de trotse eigenaren van een heerlijke finca vlakbij het witte bergdorp Canillas de Aceituno. Voor ‘zekerheidszoekers’ als wij zijn, is het heel prettig dat Second Home Andalusia ons stap voor stap hebben meegenomen door het hele proces. Zonder hun bijstand hadden we deze stap niet genomen. Ze hebben werkelijk alles in het werk gesteld om onze aankoop zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Onze wensen werden goed in kaart gebracht en uiteindelijk bleven er 3 potentiële huizen over om te bezoeken. We wilden een huisje in de campo, met een zwembad en een stukje grond. Rust en vrijheid, maar ook weer niet te ver weg van andere voorzieningen. Het eerste huis vonden we direct erg mooi, maar toen we de volgende dag het laatste huis bekeken, was het meteen duidelijk!

Onze Finca Casa Flotante ligt buiten het dorp Canillas de Aceituno, waar we ’s avonds de lichtjes van zien fonkelen, aan de rand van natuurparken en met zicht op de hoogste berg in de buurt; La Maroma. We hebben een heerlijke tuin met druivenranken, olijf- en fruitbomen en prachtige bloemen. Het huis is praktisch ingedeeld, met 2 slaapkamers en een badkamer, en oogt heel ruim. Alles wat je nodig hebt is er. De 'buitenkeuken' was een aangename verrassing en er zijn voldoende schaduwplekken op de ruime terrassen. We hadden zo kandidaten kunnen zijn voor het televisieprogramma “droomhuis in buitenland gezocht”. Ineens sta je dan oog-in-oog met je ‘droomhuis’ en voel je werkelijk de vlinders in je buik.

En dan ga je de volgende fase in. Er komen aardig wat aspecten kijken bij het kopen van een huis in Spanje waar we aanvankelijk een beetje tegenop keken. Je koopt iets in een ander land waar weer andere regels gelden. Een aantal zaken moet echt uitgezocht worden zoals legaliteit van (bij)gebouwen/zwembad, is het vrij van schulden, zijn er geen achterstallige betalingen? enzovoort. Het ging allemaal soepel en snel doordat we met de juiste mensen in contact werden gebracht. Advocaat, notaris, verzekeringen, bankzaken, beheer en onderhoud, noem het maar op…. Alles werd ons aangedragen. Een bijzonder prettige ervaring.

Hoewel ons pensioen nog ver weg is, hebben we dus toch de interessante stap genomen om een huis in Spanje te kopen. We hebben hard gewerkt om het ‘onze finca’ te maken en zullen er zoveel mogelijk van gaan genieten. Permanent in Spanje wonen, gaat in de toekomst misschien wel tot de opties behoren, vooralsnog verhuren we het ook en dan is het erg prettig dat Malcom en Caroline ons kunnen helpen met het schoonmaken van het zwembad en allerhande klusjes, maar ook de opvang van de gasten. Het team van Second Home Andalusia ‘ontzorgt’ echt waardoor wij ontspannen in Nederland zitten en met plezier weer uitkijken naar de eerstvolgende trip naar Andalusië.

Sonja Kornet en Renė Floore


STUUR ONS OOK UW WENSEN EN LEG UW ZORGEN IN ONZE HANDEN

KOKINAS.COM / SECOND HOME ANDALUSIA

Recente blogposts

Alles weergeven

Traiteur van vrijdag tem zondag

Kaas -& Charcuterieschotels EN Paella kunnen

mogelijks in de week na afspraak

TEL +32.491.73.70.80

info@liefdevoorspanje.com

BTW BE 0588.950.841

Copywrite 2017 LiefdeVoorSpanje

  • Facebook
  • Instagram