top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTim De Wispelaere

De Route van de zon en wijn


 

De zon- en wijnroute is 55 kilometer lang en loopt door het oostelijke deel van Axarquia. Ze voert zowel in het binnenland als langs de kust en doorkruist de gemeenten Algarrobo, Sayalonga, Competa, Canillas de Albaida, Torrox, Frigiliana en Nerja.

De route bevat belangrijke toeristische kustplaatsen zoals Nerja, Torrox Costa en Algarrobo Costa. De dorpjes in het binnenland liggen langs de uitlopers van de Sierra Almijara en hebben veel van hun oorspronkelijke Moorse structuur behouden. Het belangrijkste landbouwproduct in de gebieden rondom deze dorpen is de druif, waarvan vele zeer goede wijnen worden geproduceerd. Algarrobo is het startpunt van de Zon- en Wijnroute.

Je vindt het 5 kilometers ten oosten van Torre del Mar, langs de kustweg N-340 en dan 4 kilometer landinwaarts. De volgende stop is nog eens 5 kilometer verder op in Sayalonga. Via dezelfde weg gaan we nog eens 9 kilometer verder tot Competa. Na deze stop en het rijden van een korte afstand van 3 kilometer leidt de route ons naar Canillas de Albaida. Voor het volgende dorp keren we terug naar Competa en nemen we de weg naar Torrox, 15 kilometer op. Van Torrox Costa de route in oostelijke richting volgen langs de kust-N-340. Twee wachttorens, gebouwd in de 16e eeuw voor de verdediging over de stranden zijn hier te vinden, de Torre del Morche en de Torre de Calaceite. Het fort van Castle Bago stond vroeger tussen deze twee torens.

Na 8 kilometer langs een kustlijn van rotsen, baaien en kleine strandjes aan de rechterkant, net voor Nerja, een weg naar links afslaan en gedurende 6 kilometer richting Frigiliana rijden. Twee andere wachttorens worden gezien aan de kustweg voor het uitrijden naar Frigiliana, dit zijn de Torre Macaca en de Torrecilla. De laatste halte op de zon- en wijnroute wordt bereikt langs de weg van Frigiliana naar Nerja.

Bron tekst en foto : kusuitspanje en Carlos Castro- www.carloscastrofotografo.com

249 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page