top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTim De Wispelaere

De Route van de zon en avocado


 

De zon- en avocadoroute is 75 kilometer lang. Het is grotendeels een kustweg van ongerepte baddorpjes tussen Rincon de la Victoria en Torre del Mar, waar subtropische vruchten en planten, zoals avocado en suikerriet, geteeld worden. De route doorkruist de gemeenten Rincon de la Victoria, Macharaviaya, Velez-Malaga, Benamargosa, Benamocarra en Iznate.

De start bevindt zich in Rincon de la Victoria in het uiterste Zuid-westelijke punt van Axarquia. Vanaf hier nemen we de N-340 kustweg in Oostelijke richting naar Torre del Mar. Na 3 kilometer naar links afdraaien en gedurende 9 kilometer de weg naar Macharaviaya volgen.

Herneem de N-340, afslag oost bij het verlaten van Macharaviaya, gedurende 14 kilometers. Deze kustweg is bezaaid met wachttorens, gebouwd in de 16e eeuw voor de verdediging van de stranden, en zijn ’s avonds verlicht. Vier van deze wachttorens bevinden zich op weg naar de volgende halte. Het zijn Chilches (Torre de Chilches), Benajarafe (Torre Moya), Valle Niza (Torre Jaral) en in de delta van de rivier de Velez (Torre Manganeta).

Op Valle Niza loopt de route langs het 18e eeuwse kasteel van Marques. Op een heuvel aan de linkerkant, na het dorp Almayate en tegenover de kartbaan net voor de rivier de Velez, staat een enorme Osborne stier. Dicht bij de monding van de rivier, ontdekte men drie belangrijke archeologische sites met resten van de Feniciërs. Dit zijn Toscanos, Alarcon en een necropolis bij Jardin. Net na het oversteken van de rivier neemt de route ons mee naar de badplaats Torre del Mar tot vijf kilometer landinwaarts naar Velez-Malaga.

Bij het verlaten van Velez-Malaga loopt de route via de C-335 door het kleine dorp Trapiche. Hier is er een splitsing aan de linkerkant en staat de volgende halte van Benamargosa aangegeven die 8 kilometer verwijderd is van Trapiche. De route keert dan terug naar de C-335 tot de kruising aan de rechterkant op ongeveer 2 kilometer voor Velez-Malaga, waar de weg 4 kilometer leidt tot Benamocarra. Een 5-tal kilometers verder brengt de tocht ons bij de laatste halte op Iznate.

Bron tekst en foto : kusuitspanje en Carlos Castro - www.carloscastrofotografo.com

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page